Terugslagklep 1/2" x 12 mm voor Hl 275-25

€ 6,09 € 7,37
Tijdelijk niet op voorraad
SKU
36840-43
Jouw compressor is volgelopen met lucht, maar toch blijft de lucht niet in het drukvat en stroomt het terug de compressiekamer in? Dan is er een probleem met de terugslagklep. Deze is eenvoudig de vervangen en kan jij weer snel verder met de klus.

Ontvang onze nieuwsbrief en 5% korting!

De korting is niet geldig op afgeprijsde artikelen.

Wij sturen maandelijks een nieuwsbrief met informatie over de nieuwe artikelen en aanbiedingen. Bij aanmelding krijg je 5% korting op de eerste aankoop via onze webshop.

Betaal en verzendmogelijkheden
  • Onze transporteur meldt momenteel een achterstand met onze zendingen. Hierdoor kan de levertijd uitlopen met 1 a 2 weken. Onze oprechte excuses hiervoor.
  • Vandaag besteld voor 16.00u, vandaag verzonden! (ma t/m vr)
  • 60 Dagen bedenktijd, gerust uw bestelling bekijken!
  • Airpress levert uit eigen voorraad!
  • Advies nodig? Neem contact met ons op: 03 - 820 99 90.
  • Door onze kennis, heeft u het beste product!
  • 60 Jaar ervaring op het gebied van perslucht!

Productdetails

Meer informatie
Art.nr. 36840-43
EAN 8712418236804

Downloads

Download PDF

Terugslagklep 1/2” x 12 mm

Het is niet de bedoeling dat het lucht weer terugloopt uit de tank de compressiekamer in. Dat kan problemen veroorzaken aan de compressor. Wanneer de terugslagklep kapot is, kan dit gebeuren. Gelukkig is deze eenvoudig te vervangen met een nieuw model. De terugslagklep met buitendraad en de maten 1/2” x 12 mm is geschikt voor de volgende compressoren:


Vervangen van de oude terugslagklep

Voordat je de terugslagklep vervangt om jouw compressor weer helemaal klaar te maken voor het werk, moet je er goed om denken dat de compressor uitstaat en dat alle lucht uit het drukvat verdwenen is. De oude terugslagklep kun je eenvoudig vervangen door de grijze koppelingen los te draaien en draai daarna de terugslagklep eruit. Wanneer je de nieuwe terugslagklep er weer indraait en de buizen weer aansluit, kun je gebruik maken van afdichtingsmiddel om een luchtdichteverbinding te maken. De compressor kan er dan weer helemaal tegenaan.