Pneumatische tackers

Op zoek naar pneumatische tackers? Met een tacker, ook wel een pneumatische nietmachine genoemd, werk je snel, eenvoudig, precies en veilig aan jouw projecten. Door middel van luchtdruk worden deze tackers aangedreven en worden de nieten onder druk in het materiaal geschoten. Deze tackers worden gebruikt in onder andere decoratie en isolatie werkzaamheden. Bekijk het aanbod en bestel!

1 product

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Hoe werkt een pneumatische tacker?

Pneumatische tackers worden in de volksmond ook pneumatische nietmachines genoemd, omdat ze op perslucht die gegenereerd wordt door een compressor. Doordat de tacker op perslucht werkt is er geen motor in de behuizing aanwezig, waardoor de tacker licht van gewicht en compact gebouwd is.

Met gebruik van een luchttacker schiet je snel en eenvoudig nietjes in het materiaal dat je wilt vastzetten zonder dat het jou veel kracht kost. Het handvat is gemaakt van rubber waardoor je niet alleen betere grip hebt, maar ook bij koude temperaturen de doorstroming van de perslucht optimaal blijft. De tacker is voorzien van diepte-instelling met neusbeveiliging, waardoor je niet doorschiet wanneer je werkt met dunne en/of zachte materialen.

Pneumatische tacker kopen voor diverse klussen

Wanneer je te weinig ruimte hebt om het materiaal goed vast te zetten met de hamer, kun je een pneumatische tacker gebruiken. Je kan namelijk zeer doelgericht te werk gaan met een tacker, want het nietje wordt door de druk van de perslucht in het materiaal geschoten op de plaats waar jij de neus van de machine zet.

Pneumatische nietmachines gebruik je bijvoorbeeld bij isolatie, decoratie en meubelbekleding. Een pneumatische tacker biedt dus niet alleen uitkomst voor de professional, maar kan ook prima gebruikt worden door de hobbyist. Ben je op zoek naar een spijkerpistool voor bijvoorbeeld dakbedekking, bekijk hier ons assortiment aan pneumatische spijkerpistolen.

Geschikte nieten voor een nietmachine

In het assortiment zijn er twee typen nieten voor de pneumatische tackers, namelijk Type 80 nieten en Type 90 nieten. Meer informatie over nietjes vind je op nietjes en brads. Wil je een tacker waarmee je zowel nieten en brads kan schieten, neem dan een kijkje tussen de combi tackers uit ons assortiment.

Onderhoud van de tacker

De pneumatische tacker vergt weinig onderhoud, ons advies is om de luchtinlaat schoon te houden van vuil en olie aanwezig is voor de smering binnen in de tacker. Met een olievernevelaar wordt de tacker automatisch gesmeerd. Wanneer je geen olievernevelaar hebt doe je twee theelepels olie in de luchtinlaat bij ieder gebruik. Gebruik altijd pneumatische gereedschapsolie voor het smeren van het pneumatische gereedschap.

Bestel een pneumatische nietmachine bij Airpress

Heb je de keuze gemaakt? Dan kan je de pneumatische tacker eenvoudig bestellen in onze webshop. Bestel je het product op werkdagen voor 16:00, dan wordt het product nog dezelfde dag verzonden. Orders boven de €50,- worden gratis verzonden.

Heb je een vraag over de pneumatische nietmachine? Neem gerust contact op voor deskundig advies, je kan ons bereiken door te bellen naar 32 03 303 65 38 of een e-mail te sturen naar info@airpress.be. Onze deskundige en ervaren medewerkers geven je graag advies waar je mee verder kunt.