Schroefcompressor APS 10 IVR X 10 bar 10 pk 920 l/min

€ 4.620,00 € 5.590,20
Op voorraad
SKU
369410-IVR

Betaal en verzendmogelijkheden
  • Vandaag besteld voor 16.00u, vandaag verzonden! (ma t/m vr)
  • Omdat het drukker is dan normaal, lukt het soms niet de orders tussen 15u-16u dezelfde dag te verzenden.
  • 60 Dagen bedenktijd, gerust uw bestelling bekijken!
  • Airpress levert uit eigen voorraad!
  • Advies nodig? Neem contact met ons op: 03 - 820 99 90.
  • Door onze kennis, heeft u het beste product!
  • 60 Jaar ervaring op het gebied van perslucht!

Downloads

Download PDF

Details

Art.nr. 369410-IVR
EAN 08712418372298
Vermogen pk / kW 10 / 7.5
Trappen 1
Capaciteit bij 8 bar (l/min) 950
Capaciteit bij 10 bar (l/min) 860
Koelmiddel Lucht
Aandrijving Direct
Starten Inverter
Lengte, Breedte, Hoogte (mm) 910 x 700 x 925
Gewicht (kg) 200,00
Bediening Touchscreen
Weergave Color
Geluidsniveau dB(A) (0 m) 63
Luchtaansluiting 3/4"

Beschrijving

APS 10 IVR X 10 bar

De APS 10 IVR X 10 bar schroefcompressor is krachtig, compact en van hoge kwaliteit. Deze schroefcompressor beschikt over IVR, wat betekent dat de schroefcompressor aangepast kan worden aan de hoeveelheid perslucht wat daadwerkelijk benodigd is voor bijvoorbeeld verpakkingsmateriaal. Met de 10 pk single-stage motor, welke ingesteld kan worden van 6 tot en met 10 bar, levert de schroefcompressor een effectieve capaciteit van tussen de 330 - 970 L/min. De compressor werkt op 400 volt en is eenvoudig in gebruik.

Single-stage motor direct gekoppeld

Zonder V-snaren en pulleys is de single-stage motor gecombineerd met de efficiënte permanent magneet motor. De permanent magneet motor kan tot wel 8% efficiënter zijn dan de gewone motor en heeft ook een hoge arbeidsfactor. Daarbij zal door de directe koppeling het overgebrachte vermogen 100% zijn.

Oliefilter

Bij het oliefilter is nagedacht over efficiëntie. De schroefcompressor wil je het liefst niet een hele tijd uit hebben staan om olie te vervangen. Daarom is het oliefilter schroefbaar gemaakt. Hierdoor hoef je alleen het oude oliefilter van de machine eraf te schroeven en de nieuwe erop te schroeven.

Stille schroefcompressor

Kenmerkend aan alle schroefcompressoren is het aantal decibel wat geproduceerd wordt. Het geluid wordt verminderd door de rubberen trillingsdempers en een flexibele persleiding welke de separatortank en het schroefblok met elkaar verbindt. Door deze constructie en de robuuste fundatie worden trillingen ook gedempt. De APS 10 IVR X produceert 63 decibel.

Koelventilator

Om het binnen in de schroefcompressor alles goed op temperatuur te houden, is er een koelventilator geplaatst aan de bovenkant. Het koelventilator zorgt niet alleen voor frisse lucht, maar voert warme lucht ook af. Door de verbinding met het bedieningspaneel gaat de koelventilator pas aan wanneer het daadwerkelijk nodig is en hierdoor bespaar je op energiekosten.

Bouw van de X-serie schroefcompressoren

Bij de bouw van de X-serie schroefcompressoren is rekening gehouden met gemak en compact. De panelen rondom de schroefcompressor zijn allemaal te verwijderen, waardoor je gemakkelijk bij alle onderdelen kunt komen. Dit is ideaal wanneer de schroefcompressor onderhoud nodig heeft. Door de ruimte binnen in kan warme lucht goed wegkomen, wat zorgt voor betere koeling en prestaties. De afmeting van de APS 10 IVR X bedraagt 91 x 70 x 92,5 cm (l x b x h).

Voorkant schroefcompressor

De frequentieregelaar zit aan de voorkant van de compressor en is afgeschermd met plexiglas. Hiernaast is de separatortank bevestigd. Voorop is ook de hoofdschakelaar te vinden, deze is op het paneel bevestigd. Aan de linkerzijkant is het besturingssysteem en de noodknop gemonteerd.

Achterkant schroefcompressor

Aan de achterkant van de schroefcompressor vind je de single-stage motor en de permanent magneet motor. Om de motor heen is veel ruimte voor de koeling van de machine. Aan de bovenkant is de koelventilator bevestigd om de schroefcompressor te koelen en warmte af te voeren.

MAM-6080 kleuren touchscreen en communicatie

De APS 10 IVR X is voorzien van het MAM-6080 kleuren touchscreen. Dit besturingssysteem is eenvoudig in gebruik. Met deze controller kun je bepaalde waardes eenvoudig instellen, zoals het maximaal vermogen, onderhoudsinterval en de temperatuur. Verder kun je op het scherm bijvoorbeeld het stroomverbruik, spanning en de totale uren en belaste uren aflezen. Valt de stroom uit? Het besturingssysteem zal schroefcompressor weer opnieuw opstarten, zodat er weinig tijd verloren gaat. Wil je de parameters op afstand aflezen? Het besturingssysteem wordt voorzien van een Wi-Fi module, zodat je de compressor met de speciale Android app op afstand kunt aflezen en zelfs kunt instellen.

Lampen naast en knoppen onder touchscreen

De controller kun je eventueel ook bedienen met de knoppen onder het scherm. Met de knoppen kun je bijvoorbeeld de schroefcompressor starten of stoppen, maar ook kun je eventueel een cursor gebruiken om te selecteren. De drie lampen hebben allen een betekenis, waarbij de bovenste lamp aangeeft wanneer de machine aanstaat, de middelste lamp aangaat wanneer de motor draait en de onderste lamp aangeeft wanneer er een storing is in de schroefcompressor of het circuit. Een storing kun je aflezen op het touchscreen.

IVR-schroefcompressor

IVR staat voor inverter, wat betekent dat deze schroefcompressor instelbaar is in het aantal bars en perslucht benodigdheid. De schroefcompressor stel je in aan de hoeveelheid lucht wat daadwerkelijk benodigd is om het materiaal te maken. Groot voordeel hieraan is dat het aantal nul-last uren sterkt beperkt wordt, waardoor er veel minder slijtage is dan bij compressoren zonder IVR en er wordt ook op de energiekosten bespaard. De investering die je geïnvesteerd hebt in de schroefcompressor verdien je op deze manier terug.

Voor de APS X IVR-schroefcompressoren is er een speciale frequentieregelaar ontwikkeld. Deze wordt beschermd met een plexiglas beschermplaat. Deze is efficiënter, onderhoudsvriendelijk en er wordt bespaard op de energiekosten. De besparing van energiekosten kan wel oplopen tot 30%.
De frequentieregelaar wordt voorzien van een EMC filter. Samen met de frequentieregelaar en de permanent magneet motor wordt voorkomen dat andere apparatuur in storing kunnen gaan door vervuiling bij hoge frequenties tegen te houden. De circuits met stuurstroom zijn allemaal voorzien van zekeringen.

Voor welke bedrijven is deze schroefcompressor geschikt

Deze variabel in te stellen schroefcompressor is gemaakt voor de middelgrote tot grote industrie die een luchtafname heeft tussen de 330 - 970 l/min. Het is het geval dat de schroefcompressor geschikt voor bedrijven is waar perslucht zeer afhankelijk is van de gevraagde hoeveelheid. Om nul-last uren te voorkomen, kan deze schroefcompressor zo goed mogelijk benut worden.

Testen van de schroefcompressoren

Voordat de schroefcompressoren de deur uitgaan, zullen deze eerst uitvoerig worden getest. De leidingen worden allemaal gecontroleerd en gemarkeerd wanneer alles goed is. Wanneer alles getest is volgt er nog een functietest. Wanneer de schroefcompressor deze test goed doorstaat, wordt de schroefcompressor pas geleverd.