Schroefcompressor APS 50 X 2 stage IVR 10 bar 50 pk 6520 l/min

€ 12.663,00 € 15.322,23
Tijdelijk niet op voorraad
SKU
369450-2IVR

Betaal en verzendmogelijkheden
  • Vandaag besteld voor 16.00u, vandaag verzonden! (ma t/m vr)
  • Omdat het drukker is dan normaal, lukt het soms niet de orders tussen 15u-16u dezelfde dag te verzenden.
  • 60 Dagen bedenktijd, gerust uw bestelling bekijken!
  • Airpress levert uit eigen voorraad!
  • Advies nodig? Neem contact met ons op: 03 - 820 99 90.
  • Door onze kennis, heeft u het beste product!
  • 60 Jaar ervaring op het gebied van perslucht!

Downloads

Download PDF

Details

Art.nr. 369450-2IVR
EAN 08712418372397
Vermogen pk / kW 50 / 37
Trappen 2
Capaciteit bij 8 bar (l/min) 6100
Capaciteit bij 10 bar (l/min) 6900
Koelmiddel Lucht
Aandrijving Direct
Starten Inverter
Lengte, Breedte, Hoogte (mm) 1450 x 1050 x 1520
Gewicht (kg) 670,00
Bediening Touchscreen
Weergave Color
Geluidsniveau dB(A) (0 m) 68
Luchtaansluiting 1 1/2"

Beschrijving

v

APS 50 X 2-stage IVR 10 bar

De innovatieve APS 50 X 2-stage IVR schroefcompressor heeft grote kwaliteiten en eigenschappen. Deze 50 pk schroefcompressor is zo gebouwd dat hij maximaal bespaart op energieverbruik en maximaal efficiëntie. Dit komt door de directe koppeling tussen het two-stage schroefblok en magneet motor, maar ook door de frequentieregelaar. De schroefcompressor werkt op 400 volt, krachtstroom, en is voorzien van een ster-driehoek starter.

2-stage motor 2-stage motor APS 50 X 2-stage IVR

2-stage motor

De APS 50 IVR X 2-stage beschikt over een direct aangedreven aandrijving tussen het two-stage schroefblok en de permanent magneet motor. De overbreng is 1 op 1, wat betekent dat er geen tussenkomst is van pulleys en V-snaren. Hierdoor is het geheel compacter, waardoor de gehele schroefcompressor ook weer compacter wordt. Daarbij bespaart deze constructie op de energiekosten, ruim 4% lager dan bij andere oplossingen, en werkt het geheel veel efficiënter, wat wel kan oplopen tot 8& vergeleken met andere oplossingen.

Permanent magneet motor 2-stage motor APS 50 X 2-stage IVR

Permanent magneet motor

De permanent magneet motor heeft een energie-efficiëntieklasse van IE3. De motor heeft de mogelijkheid om te werken in een breed frequentiebereik (van 1 tot 200Hz), daarom werkt deze erg goed met een IVR-omvormer. Het hoge koppel, de belastingweerstand en de temperatuurbestendigheid maken de APS 50 IVR X-2-stage motor duurzaam en ontworpen voor continu gebruik.

Stille schroefcompressor 2-stage motor APS 50 X 2-stage IVR

Stille schroefcompressor

Met een decibelproductie van 70 is dit een stille schroefcompressor. Alle schroefcompressoren hebben gemeen dat het zeer stille machines zijn. Het geluid wordt beperkt door de motor zelf, maar ook door gebruik te maken van rubberen trillingsdempers bij de motor pomp. De flexibele persleiding tussen tank en schroefblok verminder ook het geluid. Daarbij worden ook de trillingen verminderd op de werkvloer. Mocht je dicht bij de schroefcompressor werken, is dat wel zo prettig.
Schroefbaar oliefilter 2-stage motor APS 50 X 2-stage IVR

Oliefilter

De X-serie schroefcompressoren hebben alleen een schroefbaar filter. Voordeel hieraan is dat het filter snel te vervangen is. Op deze manier voorkom je dat de schroefcompressor voor een lange tijd stilstaat.

Bouw van de X-serie schroefcompressoren

De X-serie schroefcompressoren zijn compacte en innovatieve compressoren. Binnen in de compressor kom je tot de ontdekking dat alles compact gebouwd is. Dit is onder andere voor een betere doorstroming van lucht om te koelen. Hoe meer ruimte, hoe minder hoog de temperatuur is binnen in de schroefcompressor. De panelen rondom de schroefcompressor kunnen eenvoudig van de schroefcompressor verwijder worden, zodat je gemakkelijk bij alle onderdelen kunt komen van de compressor.

Voorkant schroefcompressor 2-stage motor APS 50 X 2-stage IVR

Voorkant schroefcompressor

Aan de voorkant van de schroefcompressor is duidelijk de 2-stage schroefblok en de inverter, IVR, te zien. De hoofdschakelaar van de schroefcompressor is aan de IVR gekoppeld. Boven in is de MAM-6090 controller bevestigd, waarmee je de schroefcompressor kunt sturen.
Achterkant schroefcompressor 2-stage motor APS 50 X 2-stage IVR

Achterkant schroefcompressor

Aan de achterkant van de schroefcompressor is de separatortank te vinden en de achterkant van de 2-stage schroefblok. Wat direct opvalt is de hoeveelheid ruimte in de kast. Dit is nodig om de schroefcompressor goed te koelen.
Koeler schroefcompressor 2-stage motor APS 50 X 2-stage IVR

Het olie- en persluchtkoelsysteem is ontworpen om een ​​geschikte en stabiele temperatuur te behouden binnen in de schroefcompressor. De tweekanaals koelers in de APS 50 IVR X-compressor bevinden zich naast het uitlaatrooster om de binnenkant van het apparaat te koelen en ook om een zo goed mogelijke warmteafvoer mogelijk te maken. De radiatorventilator heeft nauwkeurig geprofileerde schoepen, die de stroom van een uitzonderlijk grote hoeveelheid koellucht naar binnen brengen. De ventilatormotor wordt bediend door een bedieningspaneel dat de ventilator alleen start als dat nodig is. Het instelbare bereik van minimum- en maximumtemperaturen zal de ventilator aan of uit zetten, waardoor het energieverbruik voor het koelproces wordt geoptimaliseerd.

MAM-6090 kleuren touchscreen en communicatie

Deze schroefcompressor wordt uitgevoerd met de MAM-6090 controller. Met deze controller kun je snel aflezen hoe de compressor werkt en gemakkelijk parameters bijstellen waar nodig. De MAM-6090 beschikt over een touchscreen kleurenscherm. Wil je de schroefcompressor in de gaten houden? Met de ingebouwde Wi-Fi module kun je dit gemakkelijk op afstand doen door de speciaal ontwikkelde app of via de computer. Met deze controller kun je van alles instellen, zoals de nalooptijd, drukinstellingen en een weekprogramma. Verder is de MAM-6090 is voorzien van een automatische restart naar een spanningsuitval.

MAM-6080 controller 2-stage motor APS 50 X 2-stage IVR

Het besturingssysteem is voorzien van drie lampen naast het touchscreen. De bovenste lamp geeft aan wanneer de schroefcompressor aanstaat. De tweede lamp geeft aan wanneer de motor draait en de laatste lamp geeft een eventuele storing aan. Bij de laatste lamp zijn er drie opties:

  • Uit betekent dat er geen storing is en de storing eventueel gereset is;
  • Wanneer het licht knippert, betekent dat het bedieningspaneel een probleem heeft gevonden;
  • Wanneer het licht blijft branden gaat de compressor in alarm stand en stopt met draaien. Op het beeldscherm wordt het type alarm aangegeven.

IVR-schroefcompressor

Bij IVR schroefcompressoren worden nul-last uren beperkt, doordat de schroefcompressor aan te passen is aan de hoeveelheid gevraagde luchtafname voor de productie. Schroefcompressoren zonder IVR slijten sneller en nemen meer energie, omdat de schroefcompressor blijft doordraaien zonder perslucht te leveren. Bij de IVR voorkom je dit juist, waardoor je de investering in de schroefcompressor weer terug verdient.

Frequentie regelaar in de X 2-stage IVR compressoren 2-stage motor APS 50 X 2-stage IVR Door de speciaal ontworpen frequentie regelaar werkt alles nog efficiënter. De schroefcompressor wordt frequentiegeregeld, waardoor je tot 30% bespaart op de energiekosten en verdien je de investering weer terug.
EMC filter in de X 2-stage IVR Schroefcompressor 2-stage motor APS 50 X 2-stage IVR De schroefcompressor wordt voorzien van het EMC filter. Damen met de permanent magneet motor wordt voorkomen dat andere apparatuur in storing kunnen gaan door vervuiling bij hoge frequenties. De circuits met stuurstroom zijn allemaal voorzien van zekeringen.

Voor welke bedrijven is deze schroefcompressor geschikt

Bedrijven met een luchtafname tussen de 1890 - 5900 l/min zijn geschikt voor deze schroefcompressor. Denk hierbij aan productie-, of de constructie industrie. Door IVR is deze schroefcompressor in te stellen aan de hoeveelheid perslucht dat daadwerkelijk nodig is voor het bedrijf. Hierdoor is de schroefcompressor geschikt voor middelgrote en grote industrie.

Testen

Testen van de schroefcompressor 2-stage motor APS 50 X 2-stage IVR

De schroefcompressoren worden uitvoerig getest op bijvoorbeeld lekkages. De schroefcompressor wordt helemaal in top conditie gebracht, zodat je snel de schroefcompressor in gebruik kunt nemen. Wanneer de leidingen goed zijn, worden deze gemarkeerd met een kleur. De laatste test is een functietest en wanneer deze test glansrijk is doorstaan is de schroefcompressor gereed voor gebruik. De schroefcompressor wordt dan pas uitgeleverd.