Schroefcompressor APS 7.5 IVR Combi X 10 bar 7.5 pk 690 l/min 200 l

€ 4.925,00 € 5.959,25
Op voorraad
SKU
369907-IVR

Betaal en verzendmogelijkheden
 • Vandaag besteld voor 16.00u, vandaag verzonden! (ma t/m vr)
 • Omdat het drukker is dan normaal, lukt het soms niet de orders tussen 15u-16u dezelfde dag te verzenden.
 • 60 Dagen bedenktijd, gerust uw bestelling bekijken!
 • Airpress levert uit eigen voorraad!
 • Advies nodig? Neem contact met ons op: 03 - 820 99 90.
 • Door onze kennis, heeft u het beste product!
 • 60 Jaar ervaring op het gebied van perslucht!

Downloads

Download PDF

Details

Art.nr. 369907-IVR
EAN 08712418372328
Vermogen pk / kW 7.5 / 5.5
Trappen 1
Capaciteit bij 8 bar (l/min) 720
Capaciteit bij 10 bar (l/min) 650
Koelmiddel Lucht
Aandrijving Direct
Starten Inverter
Ketelinhoud (l) 200
Dryer 230 V / 50 Hz / 1 Ph
Lengte, Breedte, Hoogte (mm) 1450 x 700 x 1480
Gewicht (kg) 260,00
Bediening Touchscreen
Weergave Color
Geluidsniveau dB(A) (0 m) 63
Luchtaansluiting 3/4"

Beschrijving

APS 7.5 IVR Combi X 10 bar

De APS 7.5 IVR Combi X schroefcompressor is een multi inzetbare Plug & Play compressor met tank. De schroefcompressor is op een 200 liter tank gebouwd. De compacte schroefcompressor is Ideaal geschikt in situaties wanneer je weinig ruimte hebt, maar wel veel vermogen nodig hebt voor de werkzaamheden. De schroefcompressor is uiterst geschikt voor melkveebedrijven of de kleine industrie.

Deze schroefcompressor is ook inzetbaar in bijvoorbeeld de voedingsmiddelen industrie of de procestechniek. Hiervoor heb je wel de adsorptiedrogerset OFAG3 voor nodig. Door de adsorptiedrogers worden stof-, water-, en oliedelen uit de perslucht verwijderd.

Het vermogen van de schroefcompressor bedraagt 7.5 pk. Met de IVR is de compressor in te stellen van 6 tot en met 10 bar. De effectieve capaciteit van de compressor ligt tussen de 290 - 690 liter per minuut. Het gewicht is 260 kilogram en de schroefcompressor moet worden aangesloten op 400 volt (krachtstroom). De Plug & Play compressor is direct bruikbaar wanneer het is aangesloten op het persluchtsysteem, enkel moet je misschien de juiste parameters instellen.

Bouw van de X-serie schroefcompressoren

Voorkant schroefcompressor APS 7.5 IVR Combi X

Voorkant schroefcompressor

Wanneer je voor de compressor staat, zie je de inverter en de separatortank. Ook is aan deze kant de hoofdschakelaar bevestigd waarvan de knop op het paneel bevestigd is. Aan de linkerkant van de machine is controller en de noodknop te vinden.
Achterkant schroefcompressor APS 7.5 IVR Combi X

Achterkant schroefcompressor

Aan de achterkant van de machine is de compact gebouwde motor te vinden. Boven de motor is de koelventilator bevestigd. Er is veel ruimte in de machine, zodat de schroefcompressor goed kan koelen.
Single-stage schroefblok gekoppeld aan permanent magneet motor APS 7.5 IVR Combi X

Compressor pomp

De motor/pomp unit is compact opgebouwd. Doordat er geen V-snaren en pulleys zijn is er een directie koppeling met 100% vermogen. Hierdoor worden de verbindingen met de seperatortank en oliekoeler beperkt. De rubberen trillingsdempers onder de fundatie beperken de resonantie van de unit.
Terugslagklep APS 7.5 Combi X

Terugslagklep

De luchtinlaat is voorzien van een terugslagklep die voorkomt dat er olie ontsnapt als de schroefcompressor tot stilstand komt. De magneetklep stuurt deze terugslagklep aan en zorgt ervoor dat wanneer de machine onbelast draait de interne druk in de compressor een vaste waarde heeft.
Schroefbaar oliefilter APS 7.5 Combi X

Oliefilter

Door het toepassen van een schroefbaar oliefilter wordt de tijd om het oliefilter te vervangen beperkt. De dunne leiding vanaf het oliefilter naar het schroefblok voorziet de lagers van olie voor de smering.
Koelventilator APS 7.5 Combi X

Koelventilator

De koelventilator heeft een grotere capaciteit dan benodigd. De in- en uitschakeltemperatuur kunnen onafhankelijk worden ingesteld in de besturing daarnaast is de koelventilator voorzien van een aparate thermische beveiliging en wordt de stroom via een stroomtransformator continu gecontroleerd.

IVR-schroefcompressor

Is het bedrijf afhankelijk van een variabele luchtafname, gebruik van een IVR-schroefcompressor. Schroefcompressoren met een IVR, afkorting staat voor inverter, zijn eenvoudig aan te passen aan de daadwerkelijke hoeveelheid lucht wat nodig is. En daarbij voorkom je nul-last uren. Schroefcompressoren zonder inverter draaien door zonder dat er perslucht geleverd wordt, waardoor er nul-last uren ontstaan en er meer slijtage ontstaan. De IVR-compressor kan zo ingesteld worden dat er bijna geen nul-last uren zijn, waardoor je bespaart op de energiekosten, de schroefcompressor veel minder slijt en je de investering weer terug verdient.

Frequentie regelaar APS 7.5 Combi X

Frequentieregelaar

De frequentieregelaar en elektrische componenten zijn geplaatst in een aparte behuizing voorzien van een plexiglas beschermplaat. De frequentieregelaar heeft een display voor het uitlezen van storingen en het aanpassen van parameters. Daarnaast zijn alle stuurstroom circuits voorzien van een zekering.
EMC-filter APS 7.5 Combi X

EMC Filter

EMC-filters in combinatie met afgeschermde kabels tussen de frequentieregelaar en de motor zorgen voor een effectieve onderdrukking van hinderlijke frequenties in het netwerk (Elektromagnetische interfentie) ofwel EMI. De functie van dit filter is het onderdrukken van de algemeen voorkomende hoge frequenties die ontstaan vanuit de aandrijving van de elektromotor. Hiermee worden apparaten die ook aangesloten zijn op hetzelfde net beschermd tegen deze hoge frequenties. Zonder het gebruik van een EMC-filter kunnen deze apparaten beschadigd of defect raken.

MAM-6080 kleuren touchscreen en communicatie

De plug & play schroefcompressor is voorzien van een eenvoudig te bedienen controller. De schroefcompressor is voorzien van het MAM-6080 communicatiesysteem. Deze controller is voorzien van kleuren touchscreen, diverse navigatieknoppen en duidelijk persluchtinstallatie overzicht. Parameters kun je aflezen, bijvoorbeeld het stroomverbruik of de totaal gedraaide uren. En je kunt met de controller parameters wijzigen, zoals het maximaal vermogen, de temperatuur en de drukinstellingen.

MAM-6080 kleuren touchscreen op de APS 7.5 IVR Combi X

Lampen naast het scherm

Naast het scherm bevinden zich drie lampen die de status van de compressor aangeven. De bovenste lamp brandt wanneer de compressor ingeschakeld is, de tweede lamp geeft aan wanneer de motor draait en de derde lamp geeft aan dat er ergens een storing is. Wanneer er een storing heeft opgetreden, kun je deze aflezen op het scherm.

Valt de stroom uit in het bedrijf? De MAM-6080 controller is voorzien van een automatische restart na spanningsuitval. Hierdoor zal de compressor vanzelf weer starten om de productie voort te zetten. Parameters kun je aflezen en instellen op het scherm, maar er is een speciale Android app waarmee je ook op afstand de schroefcompressor kunt monitoren. De schroefcompressor is namelijk voorzien van een Wi-Fi module.

Testen van de schroefcompressor

Markering wanneer de schroefcompressor getest is APS 7.5 IVR Combi X
De schroefcompressoren worden uitvoerig getest. Na binnenkomst zal de schroefcompressor gecontroleerd worden op bijvoorbeeld de leidingen en of alles naar behoren werkt. De leidingen worden gemarkeerd wanneer alles goed is. Als laatste zal de schroefcompressor een functietest ondergaan en wanneer de uitslag positief is zal de schroefcompressor geleverd worden.