• heroicons/outline/check Gratis verzending vanaf € 150,- incl. BTW
  • heroicons/outline/check Bestellingen worden binnen 3 werkdagen verzonden
  • heroicons/outline/check Snelle service
  • heroicons/outline/check Meer dan 60 jaar ervaring

Gegalvaniseerde drukvaten

Het drukvat die gegalvaniseerd is hebben een mooi uiterlijk en zijn beter bestand tegen corrosie. Deze drukvaten hebben het CE-keurmerk en dat betekent dat het voldoet aan gezondheid, veiligheid en milieueisen. Dit certificaat wordt bij het drukvat geleverd.


Meer lezen...

De gegalvaniseerde drukvaten hebben als eigenschap dat het goed tegen weersinvloeden kan, krasbestendig is, een fraaie look heeft en ook nog eens beter tegen corrosie kan. Dit heeft te maken met het behandelingsproces. De stalen drukvaten worden thermisch verzinkt door het vat in een bad van zink te dompelen. Hierdoor komen er lagen op het drukvat wat gaat zorgen voor de bescherming. De dikte van de bescherming hangt van het materiaal, temperatuur van het zinkbad en de dompeltijd af.


Bij het uitkiezen van een gegalvaniseerde drukvat zijn enkele elementen belangrijk. De drukvaten hebben diverse aansluitingen en aansluitmaten. Zo zijn er drukvaten met 6 aansluitingen, maar ook met 8. En de aansluitmaat verschilt ook per drukvat. Om het eenvoudiger te maken zijn er appendagesets op maat die bij het drukvat horen. Zo heb je gelijk de juiste materialen om het drukvat juist aan te sluiten.


Een ander belangrijk punt is het aantal liters wat in het drukvat moet kunnen. Het aantal liter gaat gepaard met de perslucht die benodigd is voor het bedrijf. De schroefcompressor en het drukvat zijn een belangrijke spil in het persluchtsysteem. Het drukvat is namelijk de opslagbuffer in het persluchtsysteem.


De werkdruk is ook een belangrijke rol in het aankoopproces. Net als met het aantal liters, is de druk van de schroefcompressor belangrijk. De druk aan lucht welke de schroefcompressor kan generen moet de gegalvaniseerde ketel ook aankunnen.

sort-descending
  • heroicons/outline/check Bestellingen worden binnen 3 werkdagen verzonden
  • heroicons/outline/check Snelle service
  • heroicons/outline/check Klantbeoordeling 9.2/10
  • heroicons/outline/check 5% nieuwsbriefkorting
Drukvat 500 l 16 bar gegalvaniseerd en gecoat
€ 1.307,90 € 1.582,56
Drukvat 1000 l 12 bar gegalvaniseerd
€ 2.432,10 € 2.942,84
Drukvat 300 l 16 bar gegalvaniseerd
€ 1.104,40 € 1.336,32
Bekijk details
Drukvat 1000 l 16 bar gegalvaniseerd
€ 2.994,20 € 3.622,98
Bekijk details

4 producten