Kolomboormachines - Precies gaten boren

Met de kolomboormachine ga je gaten boren met grote nauwkeurigheid. Vooraf moet je de juiste hoogte instellen van de machine, zodat je nooit te diep boort. De kolomboormachine kan op stahoogte geplaatst worden, zodat je tijdens het boren niet hoeft te bukken. Verder beschikt de machine over versnellingen (5, 12 of 16), afhankelijk van het model. Het RPM wordt hiermee ingesteld. Deze professionele machine is geschikt voor onder andere werkplaatsen, garages en industrieën.

Meer lezen...

Kolomboormachines zijn in hoogte verstelbaar. Hierdoor kun je precisie boren. Door aan de hendel aan de zijkant te draaien, laat je de boorkop zakken in het materiaal. Het materiaal waarin geboord kan worden is onder andere aluminium, steen, hout en staal, afhankelijk van de boor.


Kolomboormachines worden voorzien van een onderstel. In het onderstel zitten gaten, zodat je de machine kunt bevestigen op bijvoorbeeld de werkbank of de vloer. Op deze manier blijft de machine tijdens het boren stabiel staan. Op deze manier wordt het precisie boren zeer eenvoudig.

Welke kolomboormachine heb ik nodig

Er zijn diverse soorten kolomboormachines en daardoor moet je een juiste keuze maken. Het is afhankelijk van wat je wilt gaan boren. Denk hierbij om de hoogte van de machine en de kracht van de motor. Het materiaal moet er welk onder kunnen liggen en de boor moet krachtig genoeg zijn om er doorheen te boren.

6 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

6 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren