APS D Serie

Hoge luchtopbrengst en geluidsarm dat zijn de kenmerken van de APS-D serie compressoren. Deze schroefcompressoren zijn uitgerust met een uiterst betrouwbaar generatie schroefblokken. De machine is geschikt voor industriële werkzaamheden waarbij de perslucht een onmisbaar onderdeel is.


Advies? Onze industriële persluchtsystemen experts ondersteunen u graag met advies en een passende aanbieding voor uw situatie. U kunt ons direct bereiken op + 32 (0)3 - 820 99 90 of een mail sturen naar info@airpress.be

Meer lezen...

De Airpress APS D-serie is geschikt als jouw industriële bedrijf een continue luchtstroom nodig heeft. De compressor is gebouwd met een geluidsarme omkasting en is nagenoeg trillingsvrij, zodat de werksfeer niet verstoord wordt. Zo kan de compressor eventueel opgesteld worden bij het kantoor en/of de directe werkomgeving. Daarbij is de kast zo ontworpen dat eventuele componenten die vervangen moeten worden gemakkelijk te bereiken zijn en het oliepeil gemakkelijk af te lezen is. Het oliekijkglas is namelijk in het paneel verwerkt, zodat je niet eerst de panelen eraf hoeft te halen.


In de APS-D schroefcompressoren heb je diverse uitvoeringen, te verkrijgen vanaf 7,5 pk tot en met 20 pk. De schroefcompressoren zijn te verkrijgen als standalone model en als Plug & Play schroefcompressor. Bij de Plug & Play schroefcompressoren heb je een compacte en complete unit met schroefcompressor, tank en droger. De Plug & Play variant heeft door de horizontale ketel iets meer grond oppervlakte nodig om op te staan. De standalone schroefcompressor is compact, omdat het alleen maar een schroefcompressor is, maar deze moet nog wel worden aangesloten op een losstaande ketel en droger in het persluchtsysteem. De compressoren kunnen op een bestaand persluchtsysteem aangesloten worden, maar ook op het beheersingssysteem van het gebouw. Zo kun je eventueel ruimtes verwarmen.


Het schroefblok van deze machine is betrouwbaar en gebouwd aan de hoogste kwaliteitseisen. Het betreft een schroefblok uit een bewezen generatie, welke betrouwbaar is. Hierdoor geniet u van een lange levensduur. Het schroefblok wordt aangedreven door de elektromotor door de V-snaar. Ook is de luchtinlaat verbeterd en onderhoudsarm. De compressor heeft hierdoor een effectieve opbrengst van 95% aan aangezogen lucht.


De APS-D schroefcompressoren worden standaard uitgerust met de ES 3000 Energy saver controller. Deze heeft volautomatische regeling, storings- en onderhouds-indicatiesysteem, bedrijfsurenteller, elektronisch nalooprelais, diverse controlelampen en manometer. Het controlesysteem regelt alle processen in de compressor. Controles worden uitgevoerd en het controlesysteem zal ook de vrijlooptijd van de machine zo efficiënt mogelijk instellen. Daarbij waarschuwt het systeem voor afwijkingen en onregelmatigheden en stopt de schroefcompressor in noodgevallen. De compressor is gemakkelijk in onderhoud. De onderdelen zijn eenvoudig bereikbaar doordat je de panelen eraf kunt halen.


Mocht de APS-D uitgerust zijn als CombiDry, de Plug & Play compressoren, wordt de schroefcompressor uitgerust met een droger, voorfilter en nafilter. Deze zorgt voor schone en droge perslucht. Bij de standalone modellen is het verstandig om een koeldroger in het persluchtsysteem te plaatsen. De perslucht is namelijk van betere kwaliteit en het vocht wordt eruit gefilterd. Zo is de perslucht geschikt voor de meeste industriële toepassingen.

14 producten

Van hoog naar laag sorteren
  1. Schroefcompressor APS 15D 13 bar 15 pk/11 kW 1210 l/min
    Schroefcompressor APS 15D 13 bar 15 pk/11 kW 1210 l/min 36415-D-13
    € 8.731,21 € 10.564,77
per pagina