Insteeknippels

Snel een koppeling maken met de luchtslang doe je met insteeknippels. Dit kan zijn met de compressor, persluchtsysteem of juist een pneumatisch gereedschap. Insteeknippels zijn uitgevoerd in Euro en Type Orion koppeling bestaande uit schroefdraad binnendraad, schroefdraad buitendraad of slangaansluiting. De insteeknippels beschikken over een volledige luchtdoorlaat, zodat de perslucht zonder krachtsinspanning er doorheen vloeit.

Producten 1-36 van 61

Van hoog naar laag sorteren
 1. Insteeknippel Euro 12 mm slangaansluiting
  Insteeknippel Euro 12 mm slangaansluiting 46828
  € 2,30 € 0,50 € 0,61
 2. Insteeknippel Euro 1/2" gehard buitendraad
  Insteeknippel Euro 1/2" gehard buitendraad 9ERP076153
  € 12,41 € 15,02
 3. Insteeknippel Euro 1/2" gehard binnendraad
  Insteeknippel Euro 1/2" gehard binnendraad 9ERP076103
  € 12,69 € 15,35
 4. Insteeknippel Type Orion 3/4" groot
  Insteeknippel Type Orion 3/4" groot 46878
  € 9,42 € 11,40
Pagina
per pagina

Gebruik van een insteeknippel

De insteeknippel gebruik je voor luchtaansluiting met een luchtslang. Dit kan zijn dat je de slang aansluit op de snelkoppeling van de compressor/persluchtsysteem of juist nog veiliger door de insteeknippel aan te sluiten op de veiligheidskoppeling. Verder kun je de insteeknippel koppelen aan pneumatische gereedschap, zoals een boormachine, slagmoersleutel, verfspuit of de bandenpomp. Met de insteeknippel maak je snel een verbinding tussen de koppeling en de luchtslang. De insteeknippels zijn voorzien van Euro of Type Orion koppeling.

Veiligheidskoppelingen van Airpress

Veiligheidskoppelingen zijn ontworpen om veilig mee te werken en voldoen aan de geldende eisen op gebied van arbeidsveiligheid. Door het twee-druk mechanisme zal de slang namelijk niet direct los schieten wanneer je de koppeling ontkoppelt, maar wordt juist eerst de koppeling ontlucht bij de eerste druk. Wanneer je voor de tweede keer drukt, kun je pas de slang ontkoppelen. De veiligheidskoppeling wordt aanbevolen om te gebruiken als werkgever.

Insteeknippel met Euro of Type Orion koppeling

Insteeknippels met een Euro of Type Orion zijn te verkrijgen met schroefdraad of slangaansluiting. Met schroefdraad koppelingen heb je de keuze uit 1/8", 1/4", 3/8" en 1/2" binnendraad of buitendraad. Voor de beste luchtdichte verbinding maak je gebruik van schroefdraadborging of afdichtingstape, bijvoorbeeld schroefdraadborging medium sterk 10 ml.

Insteeknippels met slangaansluiting zijn bedoeld voor een snelle verbinding door de luchtslang over de aansluiting heen te schuiven. Door gebruik te maken van slangklemmen maak je een stevige luchtdichte verbinding. Slangklemmen zijn gemakkelijk weer los te schroeven, zodat je de luchtslang weer gemakkelijk van de insteeknippel kunt verwijderen. Deze insteeknippels zijn te verkrijgen in 6, 8, 10 en 12 mm.

Verschil tussen Euro en Type Orion

Bij de keuze van de insteeknippel moet je goed denken om de soort koppeling. Niet alleen met schroefdraad en slangaansluiting, maar ook met Euro en Type Orion koppeling. Euro koppelingen zijn namelijk breder en hebben een hogere luchtdoorlaat per minuut vergeleken met Type Orion koppelingen. Euro heeft een profiel van 7,2 mm en Type Orion 6 mm.

Maak je gebruik van Euro koppelingen, dan moet je ook Euro insteeknippels hebben. Heb je Type Orion koppelingen, dan heb je Type Orion insteeknippels nodig. Maar maak je gebruik van universele koppelingen, dan kun je beide koppelingen gebruiken.

Informatie en verschil tussen Euro en Type Orion

Verschil tussen Euro en Type Orion