• Gratis verzending vanaf € 150,- incl. BTW
 • Bestellingen worden binnen 3 werkdagen verzonden
 • Snelle service
 • Meer dan 60 jaar ervaring

Bandenpompen

Bandenpomp auto, fiets of voetbal kopen? Onderweg wil je natuurlijk geen lekke band oplopen met de auto of fiets. Airpress heeft een ruim assortiment in analoge en digitale bandenpompen, ook bandenvulmeters genoemd, in diverse soorten en maten. Ook hebben we compressor bandenpompen die je onderweg kan meenemen. Handig wanneer je bijvoorbeeld op vakantie bent en even snel een voetbal, autoband of luchtbed wilt oppompen.

De bandenspanning is een belangrijke factor om veilig onderweg te gaan. Is het nu met de auto of de fiets, voldoende lucht in de band is belangrijk om ongelukken in het verkeer te voorkomen. Maar dat is niet alles, met een bandenpomp kan je ook eenvoudig een luchtbed, luchtzwembad of een voetbal oppompen. Wel heb je hiervoor vaak bandenpomp adapters nodig om het op een veilige manier op te pompen.

Airpress bandenpomp - Snel banden en anderere opblaasbare producten oppompen met perslucht!

 • Bestellingen worden binnen 3 werkdagen verzonden
 • Snelle service
 • Klantbeoordeling 9.2/10
 • 5% nieuwsbriefkorting
 • Bestellingen worden binnen 3 werkdagen verzonden
 • Snelle service
 • Klantbeoordeling 9.2/10
 • 5% nieuwsbriefkorting
Digitaal Bandenpomp 10 bar 60 cm
€ 24,47 € 29,61
Bandenpomp pompstok 1/4" inwendig fiets/auto
€ 64,18 € 77,66
Bandenpomp pompstok 8 mm fiets/auto
€ 63,82 € 77,22
Bandenpomp pompstok 1/4" inwendig auto
€ 63,82 € 77,22
Bandenpomp pompstok 8 mm auto
€ 65,20 € 78,89
Autopomp naar fietsventiel opdruk adapter
€ 8,20 € 9,92
Autopomp naar fietsventiel adapter
€ 1,63 € 1,97
Slang en nippel t.b.v. bandenvulpistool 1/4" 440 mm
€ 6,99 € 8,46
Mini olievrij compressor 12V 7 bar 27 l/min
€ 47,04 € 56,92
Bandenpomp geijkt CEE N 86/217 met 1 m slang
€ 75,05 € 90,81
Digitale Bandenvulpistool 12 bar
€ 69,25 € 83,79
Bandenpomp met lange slang 75 cm
€ 44,80 € 54,21
Bandenpomp met insteeknippels 12 bar
€ 13,76 € 16,65
Bandenpomp Michelin geijkt 1.5 m slang 15 bar
€ 112,44 € 136,05
Bandenpomp met insteeknippels 12 bar
€ 37,49 € 45,36
Fietspomp naar autoventiel adapter
€ 2,35 € 2,84
Bekijk details
Slang en nippel t.b.v. Bandenvulpistool
€ 6,99 € 8,46
Bekijk details

17 producten

Bandenpomp - te gebruiken voor diverse toepassingen

Bandenpomp voor de auto nodig om thuis de banden op te pompen? Autoband, fietsband of een kruiwagenband? Of wil je juist een bandenpomp op 12 volt voor onderweg? Airpress heeft een breed assortiment aan bandenpompen waarmee je diverse banden kan oppompen!

Bandenpompen zijn te verkrijgen in diverse soorten, namelijk als banden pompstok, de compressor bandenpomp, de analoge bandenpomp en de digitale bandenpomp. De meeste bandenvulmeters worden geleverd met Euro en/of Type Orion insteeknippel. Afhankelijk van het model kan de bandenpomp gebruikt worden voor thuis, maar ook door de professional zoals in autogarages.

Bandenpompstok

Bandenpompstok

Met de banden pompstok kun je snel en eenvoudig lucht in de band laten lopen van de auto of de fiets, afhankelijk van het soort nippel wat op de hals bevestigd is. De banden pompstokken zijn te verkrijgen met een aansluiting van 8 mm om direct een slang van 8 mm te bevestigen of als een inwendige 1/4“ aansluiting.

Op de banden pompstok is vaak geen manometer aanwezig. Vaak worden pompstokken gebruikt in garages of op een bandenpomp bij tankstations die bevestigd is aan een vaste autobandenpomp compressor waarop je het aantal bar kan aflezen.

Analoge bandenpomp in combinatie met H 215-6 compressor

Bandenpomp met manometer

De bandenpompen met een manometer zijn te verkrijgen als een analoge of digitale bandenpomp. Op de manometer kun je eenvoudig aflezen wat de huidige spanning is en hoeveel er nog nodig is om een bijvoorbeeld een band of voetbal op te pompen. In deze serie zijn er ook geijkte bandenpompen, zoals de professionele geijkte Michelin bandenpomp.

Mini olievrij compressor 12V 7 bar 27 l/min

Bandenpomp compressor

De bandenpomp compressor is compact, draagbaar en voorzien van extra's. Deze elektrische bandenpompen zijn zeer geschikt om de banden van het voertuig op te pompen, maar met de bijgeleverde accessoires kun je bijvoorbeeld ook voetballen of een luchtbed oppompen. De elektrische bandenpomp is verkrijgbaar als 12 volt en 230 volt.

De olievrije 12 volt auto bandenpomp is aan te sluiten op de sigarettenaansteker van de auto, klein van formaat en licht in gewicht. Door de compacte bouw kan je deze eenvoudig meenemen in de kofferbak van de auto, ideaal voor onderweg of wanneer je op vakantie bent.

Wat heb ik nodig om een bandenpomp/bandenpompstok te koppelen met een compressor?

De bandenpompstok of bandenpomp met compressor verbind je door middel van een luchtslang, spiraalslang of luchtslanghaspel aan de compressor. Bijna alle Airpress compressoren zijn geschikt om banden van het voertuig, bal of zwembad op te pompen.

Banden pompen en op goede spanning brengen door middel van de bandenpomp

Te weinig spanning in de band is niet goed voor de band, controleer daarom regelmatig de bandenspanning met de bandenpomp. Wanneer een auto bijvoorbeeld een te lage spanning in de band heeft, heeft het invloed op het rijcomfort en wordt er meer brandstof verbruikt. Door een adapter/ventiel te gebruiken op de bandenpomp kun je eventueel de bandenpomp ook gebruiken om een fietsenband op te pompen. Bekijk ons YouTube kanaal hoe eenvoudig onze bandenpompen werken.

Naast banden van juiste spanning voorzien is de bandenpomp ook uitstekend geschikt om andere objecten te voorzien van perslucht, bijvoorbeeld een bal of zwembad. Vaak heb je hiervoor een adapter nodig. Enkele producten hebben deze accessoires al in het pakket, zoals de digitale bandenpomp van 10 bar.

Hoe pomp je een band op?

Ten eerste is het van belang om te weten hoeveel spanning er aanwezig is en wat voor spanning in de band aanwezig hoort te zijn. Door te meten kom je erachter welke spanning er aanwezig is en/of er lucht in de band gepompt moet worden. Met bijna elke compressor of bandenpomp compressor pomp je binnen mum van tijd de band van het voertuig op.

Maar hoe weet je of er genoeg lucht aanwezig is? De meeste bandenvulmeters zijn voorzien van manometer waarop je kan aflezen hoeveel bar/psi er aanwezig is. Als voorbeeld, een normale fietsband heeft gemiddeld 3,5 tot 4,5 bar nodig en een autoband een spanning van 2,5 bar.

De bandenspanning van een auto- of fietsband kan ook beïnvloed worden door het weer. De spanning die geadviseerd wordt door de autofabrikant is geldig wanneer de omgevingstemperatuur 20°C. Met elke 10°C verschil moet je met 0,1 bar corrigeren.

Let op, bij warmere temperaturen moet je 0,1 bar van de spanning afhalen, in de winter moet je het er juist er bij op tellen. Let dus ook goed op de temperatuur wanneer je de bandenspanning meet voor je vertrekt.

In het voorbeeld laten wij zien hoe eenvoudig het is om een band van een voertuig op te pompen. Houd alleen wel in gedachten dat autobanden, fietsbanden, een volleybal, luchtbedden en een zwembad een andere spanning heeft. Raadpleeg daarom altijd eerst bijvoorbeeld de handleiding of kijk in de benzinedop van het voertuig voor de juiste spanning.


Digitale Bandenpomp 10 bar 60 cm

Digitale bandenpomp van 10 bar geschikt voor diverse toepassingen

Online bestellen in de webshop

Onze locaties hebben geen balie of showroom. Je kunt ons bereiken door te bellen naar 03 820 99 90 of een e-mail te sturen naar info@airpress.be. Onze deskundige en ervaren medewerkers geven je graag professioneel advies over de diverse bandenpompen.