• heroicons/outline/check Gratis verzending vanaf € 150,- incl. BTW
  • heroicons/outline/check Bestellingen worden binnen 3 werkdagen verzonden
  • heroicons/outline/check Snelle service
  • heroicons/outline/check Meer dan 60 jaar ervaring

Blaaspistolen

Met het blaaspistool, ook luchtpistool genoemd, blaas je perslucht om bijvoorbeeld het bureau, de gereedschapskast of de werkplaats mee schoon te blazen. Het perslucht blaaspistool is te verkrijgen in diverse soorten en maten, is eenvoudig in gebruik en ook eenvoudig aan te sluiten op de compressor door middel van een luchtslang.

sort-descending
  • heroicons/outline/check Bestellingen worden binnen 3 werkdagen verzonden
  • heroicons/outline/check Snelle service
  • heroicons/outline/check Klantbeoordeling 9.2/10
  • heroicons/outline/check 5% nieuwsbriefkorting
Blaaspistool set met 7 nozzles
€ 45,91 € 55,55
Blaaspistool 120 cm met 2 nozzles
€ 57,53 € 69,61
Blaaspistool 100 cm + tules
€ 60,00 € 72,60
Blaaspistool 2 weg met drukregelknop inclusief insteeknippels en extra blaasmond in blister
€ 23,77 € 28,76
Blaaspistool 20" - 50 cm met insteeknippels
€ 14,07 € 17,02
Blaaspistool 13" - 35 cm met insteeknippels
€ 14,31 € 17,32
Blaaspistool 10" - 25 cm met insteeknippels
€ 11,14 € 13,48
Blaaspistool 10 cm met insteeknippels
€ 7,86 € 9,51
Blaaspistool aluminium met lange nozzle 160 mm en insteeknippels max 12 bar in blister
€ 8,10 € 9,80
Blaaspistool aluminium met korte nozzle 20 mm en insteeknippels max 12 bar in blister
€ 6,23 € 7,54
Turbo Blaaspistool met Insteeknippels Euro en type Orion
€ 16,56 € 20,04

11 producten

Blaaspistolen

Blaaspistolen worden gemaakt van aluminium of composiet en zijn te verkrijgen in diverse lengtes, bijvoorbeeld in 10, 35 en ook 120 centimeter. Afhankelijk voor welke klus en waar je het blaaspistool voor wilt gaan gebruiken, zijn er blaaspistolen voor hobbymatig gebruik, maar juist ook voor de professionals in de garage of werkplaats. Bij bepaalde blaaspistolen kan je het aantal bar instellen met een draaiknop, terwijl andere juist niet instelbaar zijn en de hoeveelheid perslucht te doseren is door de hendel in te drukken.

Blaaspistool met drukregelaar

Soms heb je minimale perslucht nodig om materiaal schoon te blazen, terwijl je een andere keer juist veel perslucht nodig hebt. Dan is het handig om een blaaspistool 2 weg met drukregelknop te hebben, want het professionele blaaspistool is in te zetten in diverse omstandigheden waar de hoeveelheid perslucht sterk varieert, denkend aan werkplaatsen en garages. Zo kan je zelf de luchtstroom instellen die jij op dat moment nodig hebt om het materiaal schoon te maken.

Turbo blaaspistolen

Turbo blaaspistolen zijn gemaakt om de persluchtstroom meer kracht te geven. Door de speciaal ontworpen blaaskop, wat ook turbonozzle wordt genoemd, ontstaat er het Venturi-effect waardoor het blaaspistool 5x krachtiger is. De perslucht krijgt meer snelheid en er ontstaat drukverlaging, zodat de uitkomende perslucht krachtiger is.

Blaaspistolen met langere blaasmond

Moet je weleens in moeilijke hoeken schoonblazen waar je niet bij kan komen? Dan is het perslucht blaaspistool met een lange blaasmond wat jij zoekt. Er zijn varianten met een kleine blaasmond, maar er zijn ook luchtpistolen die blaasmond hebben van 100 of 120 cm. Zo wordt het eenvoudig gemaakt om ook op lastige plaatsen schoon te blazen en tegelijk werk je ook nog ergonomisch.

Gebruik van een blaaspistool

Blaaspistolen zijn eenvoudig te bedienen, allen hebben een hendel die ingedrukt moet worden om in werking te zetten. Hoe harder je de hendel indrukt, hoe krachtiger de perslucht is. Wanneer je bij instelbare blaaspistolen de hendel volledig indrukt, dan zal de hoeveelheid kracht afhangen van wat er ingesteld is met de drukregelknop. Over het algemeen worden bij de blaaspistolen een Euro en Orion tule bijgeleverd, zodat je direct kunt koppelen aan een veiligheidskoppeling die aan de luchtslang zit. Waar je goed om moet denken is het aantal bar wat het blaaspistool aankan en wat benodigd is voor het gebruik.

Meer informatie

Met vragen kun je ook terecht via de mail of telefonisch. Onze locaties hebben geen balie of showroom.

Neem gerust contact op voor deskundig advies. Je kunt ons bereiken door te bellen naar 03 820 99 90 of een e-mail te sturen naar info@airpress.be. Onze deskundige en ervaren medewerkers geven je graag advies waar je mee verder kunt.