Blaaspistolen

Met het blaaspistool blaas je lucht om bijvoorbeeld het bureau, de gereedschapskast of gereedschap mee schoon te blazen. Het perslucht blaaspistool is te verkrijgen in diverse soorten en maten en is daarbij eenvoudig aan te sluiten op de compressor door middel van een slang. Het zijn gemakkelijke apparaten om te bedienen.

10 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. Turbo Blaaspistool met Insteeknippels Euro en type Orion
  Turbo Blaaspistool met Insteeknippels Euro en type Orion 4300002
  € 12,46 € 15,08
 2. Blaaspistool 100 cm + tules
  Blaaspistool 100 cm + tules 45027
  € 41,38 € 50,07
 3. Blaaspistool 120 cm met 2 nozzles
  Blaaspistool 120 cm met 2 nozzles 45028
  € 57,68 € 69,79
 4. Blaaspistool met korte tuit en insteeknippels 6 bar
  Blaaspistool met korte tuit en insteeknippels 6 bar 4300001
  € 4,30 € 5,20
 5. Blaaspistool met lange tuit en insteeknippels
  Blaaspistool met lange tuit en insteeknippels 4300011
  € 6,83 € 8,26
 6. Blaaspistool 13" - 35 cm met insteeknippels
  Blaaspistool 13" - 35 cm met insteeknippels 45024
  € 9,97 € 12,06
 7. Blaaspistool 20" - 50 cm met insteeknippels
  Blaaspistool 20" - 50 cm met insteeknippels 45025
  € 11,77 € 14,24

10 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Blaaspistolen

De blaaspistolen worden gemaakt van aluminium of composiet. In het assortiment zijn diverse lengtes te verkrijgen. Bepaalde modellen hebben een extra lange hals, zodat je niet constant hoeft te bukken om iets schoon te blazen. Blaaspistolen kun je thuis gebruiken of juist in bijvoorbeeld een garage of werkplaats, maar het is wel afhankelijk van het type. Bij sommige blaaspistolen is het aantal bar instelbaar met een draaiknop, terwijl andere juist niet instelbaar zijn.

Blaaspistool met drukregelaar

Soms heb je maar minieme lucht nodig om materiaal schoon te blazen, terwijl je een andere keer juist veel lucht nodig hebt. Dan is het handig om een blaaspistool met drukregelknop te hebben. Deze professionele blaaspistolen is in te zetten in diverse omstandigheden, ook in werkplaatsen. Zo kan je zelf de lucht instellen die jij op dat moment nodig hebt om het schoon te maken.

Turbo blaaspistolen

Turbo Pistolen zijn gemaakt om de persluchtstroom meer kracht te geven. Door de speciaal ontworpen pistool zit er een vernauwing in de kop. De lucht krijgt meer snelheid en er ontstaat drukverlaging, zodat de uitkomende lucht krachtiger is. Dit wordt ook wel het Venturi-effect genoemd. Door de extra kracht kun je zelfs motor onderdelen of het interieur van de auto/vrachtwagen schoonblazen.

Blaaspistolen met lange hals

Wil je niet constant bukken of moet je in een moeilijke hoek schoonblazen? Dan is het perslucht blaaspistool met lange hals het blaaspistool wat jij zoekt. Er zijn varianten met een kleine hals, maar er zijn ook luchtpistolen die een halslengte hebben van 100 of 120 cm. Zo wordt het eenvoudig gemaakt om ook op lastige plaatsen lucht te spuiten en werk jij ergonomisch.

Gebruik van een blaaspistool

Blaaspistolen zijn eenvoudig te bedienen. Alleen hebben een hendel die ingedrukt moet worden om er lucht uit te krijgen. Hoe harder je de knop indrukt, hoe meer lucht eruit komt. Over het algemeen worden bij de blaaspistolen een Euro en Orion tule bijgeleverd, zodat je direct kunt koppelen aan een veiligheidskoppeling die aan de slang van de compressor zit. Waar je goed om moet denken is het aantal bar wat het blaaspistool aankan en wat benodigd is voor het gebruik.

Meer informatie

Met vragen kun je ook terecht via de mail of telefonisch. Onze locaties hebben geen balie of showroom.

Neem gerust contact op voor deskundig advies. Je kunt ons bereiken door te bellen naar 32 (0)3 - 820 99 90 of een e-mail te sturen naar info@airpress.be. Onze deskundige en ervaren medewerkers geven je graag advies waar je mee verder kunt.