Spiraal luchtslangen

Spiraalslang lucht kopen voor meer flexibiliteit? De spiraalslang is compact wanneer je de slang niet gebruikt, maar bij gebruik kun je de slang uittrekken. De spiraal luchtslangen hebben een lengte van 3, 5, 7,5, 10 of 15 meter. Ben je klaar met de klus, zal de spiraalslang weer in de spiraal gaan. Deze slangen zijn van hoge kwaliteit en zeer flexibel. Deze spiraalslang is onmisbaar wanneer je gaat werken met de compressor en pneumatisch gereedschap, zoals een verfspuit. Het is namelijk de verbinder tussen de compressor en het apparatuur wat jij gaat gebruiken om jouw klus te klaren.

9 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Eigenschappen spiraalslang

De spiraalslangen is gemaakt van polyurethaan, de spoelen zijn dicht op elkaar gemaakt en zijn licht van gewicht. Kenmerkend is dat deze luchtspiraalslang altijd terug keert naar 1/10 van zijn totale lengte, het voordeel hieraan is dat het geheel gemakkelijk op te bergen is. De spiraal luchtslang gaat altijd zelf weer terug naar de positie waarin het beginnen is. Ideaal wanneer bijvoorbeeld de ruimte in de werkplaats beperkt is, maar toch een professionele slang wilt hebben voor de compressor.

De luchtslangen worden voorzien van snelkoppelingen met 1/4" maat en bepaalde types ook met anti-knikveer. Bij bepaalde spiraal slangen worden ook speciale koppelstukken geleverd. Airpress spiraalslangen zijn voorzien van extra gevlochten versteviging. De optimale werktemperatuur is -40 ° C tot +74 ° C. De spiraalslangen zijn te verkrijgen in diverse diameters, zoals 8 x 5 mm en 12 x 8 mm. De lengte is te verkrijgen in vijf verschillende maten: 3, 5, 7.5, 10 en 15 meter.

Waar is de spiraalslang te gebruiken?

De spiraalslang is breed inzetbaar en wordt gebruikt in de industrie, maar ook in stoffeerwerkplaatsen of bij autogarages om bijvoorbeeld de banden op de pompen. De spiraal luchtslang is dus multi inzetbaar voor diverse toepassingen, omdat het een eenvoudige en sterke slang is in gebruik.

Koppeling tussen compressor en pneumatisch gereedschap

De spiraalslang is een zeer belangrijk onderdeel, want anders kun je niet werken met de compressor en jouw gereedschap. Dankzij de snelkoppeling van de spiraalslang kan elk pneumatisch apparaat erop worden aangesloten, denk bijvoorbeeld aan een blaaspistool, spuitpistool, oliespuit, pneumatische sleutel en pneumatisch vetpistool.

Heb je meer lengte nodig, maar wil je wel compact blijven qua ruimte? Dan is de luchtslanghaspel een goed alternatief. De luchtslanghaspel is te verkrijgen in muur of vloermodel en heeft als eigenschap dat de luchtslang wordt opgerold.

Compleet pakket

Wil je gelijk een heel pakket dat op elkaar is afgestemd? Met het accessoirepakket haal een spiraalslang met diverse luchtgereedschappen in huis. In deze pakketten vind je bijvoorbeeld een bandenpomp, verfspuit of luchtpistool. De spiraalslangen in de accessoirepakketten zijn altijd voorzien van koppelingen, dit kan EURO of ORION koppelingen zijn. De pakketten zijn verkrijgbaar in 5, 6 of 7-delig.

Online bestellen of vragen over de spiraal luchtslang

Heb je een keuze gemaakt of wil je nog meer informatie over de spiraal luchtslang? Onze deskundige medewerkers helpen graag bij het maken van de juiste keuze. Bel gerust naar 32 (0)3 - 820 99 90 of stuur een e-mail naar info@airpress.be.