12 volt compressor

De 12V compressor ofwel 12 volt compressor is geschikt voor situaties waarin 230V voorzieningen ontbreken. Deze compacte compressor wordt aangesloten op een 12 volt accu, bijvoorbeeld op de accu of de sigarettenaansteker van een auto. Dit maakt een 12 volt luchtcompressor ideaal voor onder andere het oppompen van banden, het oppompen van een luchtbed of kleine pneumatische werkzaamheden. Thuis en onderweg.


Laat ons je helpen, wat wil je met de compressor gaan doen?

3 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

3 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Airpress verkoopt verschillende compacte 12 volt compressoren, met een werkdruk van 6, 7 of 8 bar. Bekijk het assortiment van Airpress en bestel de luchtcompressor naar wens.

Klussen op plaatsen zonder lichtnet

Het grote voordeel van de 12V compressor is dat het werkt op een 12 volt accu en daarmee op plaatsen kan komen waar geen 230 volt voorzieningen zijn. Stel dat je met een servicewagen onderweg bent en een lichte klus hebt zoals oppompen van banden lucht nodig, dan is de draagbare LMO 3-190 luchtcompressor met een werkdruk van 6 bar een goede optie. Hij past namelijk gewoon in de kofferbak. Deze 12V compressor met tank is geschikt voor kleine pneumatische werkzaamheden als pompen, verfspuiten en het aandrijven van licht pneumatisch gereedschap.

Olievrije compressoren

In het aanbod treft men een verscheidenheid aan olievrije 12V compressoren aan, waaronder een aantal stille compressoren en een mini compressor. Dat deze compressoren olievrij zijn, betekent dat ze om weinig onderhoud vragen. compressor DC 12-180/15 is een compressor met een werkdruk van 8 bar en een gewicht van 19,5 kg, met een effectieve capaciteit van 144. De compressor LMO 3-190 heeft een werkdruk van 6 bar, weegt 13 kg en heeft een effectieve capaciteit van 152. Wij verkopen ook een mini 12V compressor met een werkdruk van 7 bar en een gewicht van slechts 1,30 kg: de Mini Compressor 12V. Deze mini luchtcompressor is ideaal voor gebruik onderweg. Hij heeft namelijk een afmeting van 17x10x15.

12V compressor aansluiten

De 12 volt compressor wordt op de accu of sigarettenaansteker (alleen de mini olievrije compressor 12V 7 bar) van de auto aangesloten. Bij de accu wordt dit gedaan door startkabels of middels vaste bekabeling. Je kunt eventueel de 12V compressor aansluiten op de accu van de auto, maar dan moet rekening worden gehouden met de capaciteit van de accu en hoelang de compressor gebruikt gaat worden.

Mocht je de 12V compressor aansluiten op de accu van de auto, moet je er goed aan denken dat je de accu van de auto niet leeg trekt. Een andere optie is dat de 12 volt compressor op een losse 12 volt batterij wordt aangesloten.

Bekijk ons aanbod aan 12V compressoren

12V compressor nodig, bijvoorbeeld voor het oppompen van banden? Bekijk ons aanbod aan 12V compressoren en plaats een bestelling in de webshop. Hulp nodig bij het kiezen van de juiste compressor voor een bepaalde toepassing? Neem gerust contact met ons op. Omdat onze locaties geen showroom/balie hebben, zijn we telefonisch of per mail bereikbaar.

Neem contact met ons op door te bellen naar 32 (0)3 - 820 99 90 of een e-mail te sturen naar info@airpress.be voor deskundig advies bij het kiezen van de juiste luchtcompressor.


Minicompressor nodig? Bekijk deze compressoren op Mini / Kleine compressoren.