Mini / Kleine compressoren

De mini luchtcompressor kan je overal mee naar toe nemen, dit komt doordat het een draagbare en compacte compressor is. Andere benamingen voor dit type zijn bijvoorbeeld handcompressor en kleine luchtcompressor. De draagbare luchtcompressor is niet alleen handig voor in de werkplaats of in de garage, maar ook geschikt voor onderweg, zodat je bijvoorbeeld eenvoudig het zwembad van de kinderen kan oppompen wanneer je op vakantie bent of klussen kan uitvoeren vanuit de service bus.

Laat ons je helpen, wat wil je met de kleine luchtcompressor gaan doen?

16 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Draagbare compressor voor onderweg

De kleine compressor wordt ook mini compressor, compacte compressor of portable compressor genoemd, omdat de meeste machines onder de 23 kilogram wegen, eenvoudig mee te nemen zijn voor onderweg en weinig plaats innemen in de werkplaats en service bus.

De mini luchtcompressor is te verkrijgen in 12, 24 en 220/230 volt, waarbij je de 12 volt compressor met stekker aansluit op het 12 volt contact van het voertuig. De 12 of 24 volt handcompressoren met accuklemmen sluit je aan op de accu of wanneer je deze compressor laat inbouwen in het voertuig koppel je deze door middel van accupoolklemmen direct met de accu van het voertuig. De kleine compressor 220v / 230v wordt door middel van een stekker aangesloten op het lichtnet.

Door het compacte formaat is de kleine luchtcompressor verkrijgbaar met een drukvat tussen de 3 en 15 liter. Ben je op zoek naar een mobiele compressor die ook compact is, maar met meer tankinhoud, denk dan eens aan een compressor met 24 liter drukvat.

Werkzaamheden met de compacte compressor?

Door het brede assortiment van Airpress aan mini compressoren zijn er vele machines geschikt voor diverse klussen, zoals schoon blazen, autobanden mee oppompen, tacken en boren. Dit is echter wel afhankelijk van de eigenschappen van de draagbare compressor.

Op onze blog "Compressor kopen, waar moet ik op letten" kom je meer te weten over waar je op moet letten tijdens de koop van de compacte compressor.

Compressor klein en stil

Werk je in een kantoor waar weinig geluid gemaakt mag worden, dan is de kleine stille compressor met speciale ontwikkelde geluiddempers, lager toerental en speciale behuizing de ideale oplossing om mee te werken. Meer informatie over de geluidsarme compressor vind je hier.

De kleine luchtcompressor is gemakkelijk in onderhoud

Het onderhoud aan de compacte compressor is zeer eenvoudig, want de meeste modellen in deze serie zijn namelijk olievrij. Om de handcompressor in topconditie te houden, adviseren wij om het condenswater minimaal 1 keer per week af te tappen uit het drukvat en de luchtfilters regelmatig te controleren, waar nodig schoon te maken en minimaal 1 keer per jaar te vervangen.

Heb je een draagbare luchtcompressor met olie, dan dien je regelmatig de olie te controleren en adviseren wij om minimaal 1 keer per jaar de olie te verversen. Op onze blog over compressor onderhoud kom je nog meer te weten over hoe jij jouw compressor in top conditie houdt.

Voordelen van de draagbare compressor

Om een goed beeld te geven van de mini air compressor hebben we de voordelen hier op een rij gezet:

  • Door het compacte formaat en het lage gewicht is de kleine compressor eenvoudig te dragen en daardoor gemakkelijk mee te nemen;
  • Verkrijgbaar als draagbare compressor in 12V, 24V of 220/230V;
  • In de serie mini compressor zijn ook kleine stille compressoren verkrijgbaar;
  • Door het grote assortiment geschikt voor diverse toepassingen;
  • De meeste draagbare luchtcompressoren zijn eenvoudig in onderhoud.

Kleine compressor kopen

Airpress beschikt over een ruim aanbod aan mini compressoren voor de doe-het-zelver, de klusser en de professional. Bekijk het aanbod van Airpress en plaats een bestelling in de webshop.

Heb je professioneel advies nodig bij de aanschaf van de handcompressor, bel gerust naar 32 (0)3 - 820 99 90 of stuur een e-mail naar info@airpress.be.