Stille Olievrije Compressor LMO 50-270 8 bar 2 pk 50 l

€ 345,00 € 417,45
Tijdelijk niet op voorraad
SKU
36504

Betaal en verzendmogelijkheden
  • Vandaag besteld voor 16.00u, vandaag verzonden! (ma t/m vr)
  • Omdat het drukker is dan normaal, lukt het soms niet de orders tussen 15u-16u dezelfde dag te verzenden.
  • 60 Dagen bedenktijd, gerust uw bestelling bekijken!
  • Airpress levert uit eigen voorraad!
  • Advies nodig? Neem contact met ons op: 03 - 820 99 90.
  • Door onze kennis, heeft u het beste product!
  • 60 Jaar ervaring op het gebied van perslucht!

Downloads

Download PDF

Details

Gewicht (kg) 55,00
Art.nr. 36504
EAN 8712418394283
Capaciteit l/min 256
Effectieve capaciteit 185
Ketelinhoud (l) 50
Vermogen (PK/kW) 2.0 pk / 1.5 kW
Voltage 230 V / 50 Hz / 1 Ph
Olievrij Ja
Pomptoeren (RPM) 1450
Maximale Druk (bar) 8
Cilinders 4
Geluidsniveau dB(A) (0 m) 72
Lengte, Breedte, Hoogte (cm) 78,5 x 35,5 x 66,0
Gegalvaniseerde tank Nee

Beschrijving

LMO 50-270 stille compressor

Krachtige en stille compressor nodig welke ook geschikt is voor (licht) pneumatisch werk? De LMO 50-270 is een 50 liter drukvat compressor die 72 dB genereert en hierdoor in de stille compressoren categorie valt. De compressor weegt 55 kilogram en is mobiel door de hendel en de massieve banden.


Deze luchtcompressor is voorzien van twee motoren en levert gezamenlijk 2 pk. Door de krachtige combinatie is de 50 liter tank snel gevuld. De maximale bar wat deze compressor aankan, is 8 bar. Verder kan de compressor worden aangesloten op het lichtnetwerk,

LMO 50-270


De motoren van deze compressor werken op een lager toerental en zijn voorzien van een speciale behuizing. Vooral door het lagere toerental maakt de compressor een sterk gereduceerd geluid. Je zou er eventueel naast kunnen werken. De compressor is niet geschikt voor continu werk, maar door een speciaal koelsysteem is de inschakelduur per uur 40%. Dit betekent dat de compressor langer meegaat dan andere vergelijkbare modellen. De compressor mag alleen gebruikt worden bij een omgevingstemperatuur van tussen de +5°C en +40°C.


De compressor is eenvoudig te verplaatsen, ondanks het gewicht van 55 kilogram. De compressor is uitgerust met twee massieve banden, een hendel en trillingsdempers. Door de trillingsdempers worden de trillingen geabsorbeerd, waardoor het werkgenot verbeterd wordt. Wat ook een groot voordeel is dat deze compressor olievrij is


De compressor is uitgevoerd met een thermische beveiliging. Door de thermische beveiliging zal de compressor beschermd worden tegen overspanning, waardoor schade kan ontstaan aan de compressor. Wanneer de compressor ineens stilvalt of de motor onregelmatig aan- of uitgaat, komt dit door de beveiliging. Er kunnen drie gevallen zijn:


  • Netspanning komt niet overheen. In de gebruiksaanwijzing staat de netspanning;
  • Bij onbelast draaien klinkt een vreemd geluid, laat de compressor controleren;
  • De maximumdruk van 8 bar wordt overschreden.

waterafscheider LMO 50-270

Op de LMO 50-270 is een waterafscheider bevestigd. Deze waterafscheider zal nog meer condens uit de perslucht halen, zodat je nog een schonere en hogere kwaliteit perslucht krijgt. Op de waterafscheider is een knop bevestigd waarmee je de druk kunt instellen voor de pneumatische apparaten.


De manometer onder de drukschakelaar geeft de druk aan in de ketel. Met de drukschakelaar schakel je de compressor aan of uit.

Waarvoor is deze compressor geschikt?

Door de 50 liter tank en de krachtige motoren is de compressor geschikt voor verfspuitwerk, bandenvullen, tackerwerk en ook licht pneumatisch werk zoals een haakse slijper en boormachine. Hierdoor is de compressor geschikt voor de doe-het-zelver en klussers.

Onderhoud compressor

De LMO 50-270 is een olievrije compressor en dat betekent dat deze compressor geen olie nodig heeft. Er zijn twee onderhoudspunten die regelmatig moeten gebeuren. Als eerste de luchtfilters, deze moeten af en toe gereinigd worden. Doe dit met het blaaspistool door van binnen naar buiten te werken. Na 1 jaar of na het aantal bedrijfsuren moet je het luchtfilter vervangen om goede kwaliteit perslucht te behouden. Het tweede punt is het condenswater regelmatig uit de tank laten lopen. Doe je dit niet ontstaat er corrosie in de tank. Denk er ook om dat je het condens uit de waterafscheider laat lopen.